Här kommer mitt första bloggrecept - belugabiffar med cashewnötter och västerbottenost! Uppfunnet idag! (Iaf för mej...😊) Som så ofta för mej så uppkom detta recept p g a att jag hittade ett recept men inte kunde låta bli att göra om det helt och hållet...
Det blev jättebra tycker jag! Gott, smakrikt, lättstekt! Håll till godo och medan du steker belugabiffar med kärlek så lyssna på dagens belugabiffslåt: https://open.spotify.com/track/0Z3xkNTjlOkiSJ2GtZxadL?si=5o7t_FCRTSexitHCPLZpAA
Belugabiffar med cashewnötter och västerbottenost ca 12 st
1 dl svarta belugalinser
1 dl havregryn
100 g naturella cashewnötter
3 ägg
1 röd lök
1,5 dl riven västerbottenost
ca 1 tsk salt
grovmalen svartpeppar eller chiliflakes om du vill ha mer styrka
Koka linserna i mycket vatten med salt i 15 min. Det bästa är om du blötlägger linserna några timmar och byter vattnet innan du kokar dom men det går att koka dom direkt också! De svarta belugalinserna är mina favoriter bland linser - fungerar så
bra till både biffar och sallader! Häll av dom i en sil och låt dom svalna.
Låt havregrynen svälla i äggen i en skål i några minuter. Om du har möjlighet så använd ekologiska ägg med härligt gula gulor - det känns så mycket bättre!
Mixa cashewnötterna och blanda ner i skålen.
Finhacka löken och blanda ner i skålen tillsammans med ost, salt, peppar och de avsvalnade linserna.
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja, fyll ett halvt decilitermått med biffsmet och använd en gaffel för att peta ut biffsmeten i stekpannan! Stek tills biffarna har fin färg på båda sidorna!
Servera till en yoghurtsås med sweetchili och vitlök (ca 3 dl turkisk yoghurt, 1/2 del sweetchilisås, 1 pressad vitlöksklyfta) och rotfruktsklyftor som du steker med lite olja och kryddor i ugnen i 225 grader ca 25 minuter Och en god sallad förstås!
Ät och njut och skriv gärna en kommentar om vad du tyckte om receptet! 😊
